7 травня 2024, 13:08, Фінанси

Ракетний удар росіян по агропідприємству на Одещині завдав збитків у 57 млн грн

Десять резервуарів, які використовуються для зберігання олії, рашисти знищили, атакувавши сінгапурське агропідприємство на Одещині. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції України.

Балістична ракета влучила по підприємству вдень 19 квітня. Агропідприємство спеціалізується на перевалці та виготовлені рослинних олій. Російські військові знищили десять тисяч т рослинної олії, яка зберігалася у резервуарах.

Внаслідок атаки також пошкодження отримав термінал перевантаження олій та виробниче обладнання підприємства. Сума збитків через засмічення металевими уламками та продуктами горіння ділянки землі у 500 кв м сягає 37 млн грн. Через забруднення земельної ділянки у 3 тис. кв м рослинною олією, сума збитків збільшилася ще на 20,2 млн грн.

19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємству на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу проведено обстеження місць обстрілу для фіксації та розрахунку шкоди, завданої довкіллю» – зазначили в інспекції.

Як писав AgroPolit.com, через війну аграрії Донеччини втратили 5 млрд грн. Також на відновлення Каховської ГЕС необхідно 2 млрд євро.

в