7 травня 2024, 11:42, Торгівля

Босфор перекрито: корабель з українським зерном сів на мілину

Рух кораблів у протоці Босфор призупинено в обох напрямках у зв'язку з тим, що 229-метровий вантажний корабель ALEXIS з зерном з України сів на мілину. Про це повідомляє CNN Turk.

У корабля виникла несправність перед хвилерізом Istanbul Haydarpaşa. Для порятунку корабля на місце зупинки направили групи рятувальників.

«Щодо 229-метрового вантажного судна під назвою ALEXIS, яке сіло на мілину через несправність механізмів перед хвилерізом Стамбула Хайдарпаша під час плавання з України до Єгипту, Міністерство транспорту та інфраструктури зв’язалося з нашим Головним управлінням берегової безпеки. На місце події негайно було направлено наші буксири КУРТАРМА-6, КУРТАРМА-8, КУРТАРМА-18 та швидкохідні рятувальні катери КЕГМ-4, КЕГМ-6 та водолазів. Рух суден через Босфор тимчасово припинено в обох напрямках» – заявили у Головному управлінні берегової безпеки.

Слід зазначити, що завдяки українському зерновому коридору, відкритому в Чорному морі, з серпня минулого року вдалося експортувати більше як 36 млн т вантажів. Цей показник перевищує річний результат роботи зернової угоди. Україна змогла досягти довоєнних показників експорту. У квітні експорт продукції досяг рекордних показників, перетнувши позначку 13 млн т на $3,3 млрд.

Як писав AgroPolit.com, Україна скоротила експорт зерна до 42 млн т. Також Україна стала одним з головних постачальників заморожених ягід у США.

в