6 травня 2024, 16:23, Фінанси

Через війну аграрії Донеччини втратили 5 млрд грн

За весь час повномасштабної війни рф проти України аграрії Донеччини втратили більше 5 млрд. грн. Про це повідомила заступниця директора Департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Олена Рибакова, пише pro100media.com.ua.

За її словами, зараз 352 аграрних підприємства регіону отримали різні пошкодження та втратили гроші. Навіть в умовах війни аграрії області планують продовжувати працювати і засіяти ярими культурами 214 тис. га.

Разом з озимими культурами посівна площа має досягти 337 тис га. В аграрному департаменті також зазначили, що внаслідок повномасштабного вторгнення територія посівних земель на Донеччині зменшилась. У 2021 році відповідна площа сягала понад 1 млн га, а зараз складає близько 337 тис. га.

Загальна зафіксована сума збитків на наших аграрних підприємствах складає більше п`яти мільярдів. Це тільки порахованих, бо є території на які ми не можемо дістатися і обстежити. На сьогодні ярих культур засіяно вже на площі 80 тис гектарів. Це 74% від запланованого, тобто сівба зернових культур практично закінчується. Сівба кукурудзи, соняшнику ще триває. Щодо овочевих культур, то вже посіяно 7, 2 тисячі гектарів, це 35% від прогнозованого», – зазначила Олена Рибакова.

Як писав AgroPolit.com, зараз найкращий час для українських трейдерів, щоб розбудувати інфраструктуру. Також в Україні розвивається чорний ринок з розмінування.

в