6 травня 2024, 13:58, Тваринництво

В Україні отруюють бджіл: як уряд на це реагує

В 2023 році в Україні активно травили бджіл і перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький розповів, як карають таких порушників. Цієї теми він тронувся в інтерв’ю «Українському радіо».

«На жаль, такі випадки мають місце. Нам відомо, що вже є два рішення судів, де визнано винними фермерів. Є зобов’язання виплатити штраф, покрити шкоду. Водночас маємо багато кейсів гарної співпраці та взаємодії фермерів, адже пасіка на полі ― це краще запилення та більша врожайність» – зазначив Тарас Висоцький.

Також він повідомив, що  уряд спростив видачу ветеринарних документів для переміщення пасік на місця медозбору. За його словами, таке рішення особливо важливо для тих регіонів, де продовжуються обстріли та може виникнути необхідність термінової евакуації.

Урядовець додав, що раніше при кожному переміщенні треба було брати окремий ветеринарний документ ― якщо аграрій десять разів переїжджаєте, йому треба було десять разів звернутися. Тарас Висоцький пояснив, що зараз запроваджено спрощення і якщо аграрій один раз звернувся, зазвичай це навесні, й отримав необхідний ветеринарний документ, то в межах безпечних районів просто може пересуватись із цим документом.

Як писав AgroPolit.comексперт склав ідеальне меню для годування корови. Також Болгарії необхідно більше молока з України.

в