5 травня 2024, 13:09, Торгівля

Експерт розповів, що призводить до здешевлення української аграрної продукції

Українську продукцію на європейських ринках експортери змушені продавати дешевше, хоча її якість не поступається європейській. Про це заявив співвласник і комерційний директор «Алмейда Груп» Михайло Кудухашвілі, пише Latifundist.com.

«Ми не пропонуємо дешевше. Це зараз диктує умови на ринку продавець, який не поспішає продавати. Але за останні два роки ми створили на європейському ринку своєрідний імідж, коли кожен біжить і пропонує купити у себе дешевше на 5 €/т. Тому європейці кажуть: «А здивуйте нас своїм прайсом». Чому ми повинні дивувати, якщо у нас якість нічим не гірша, а навіть краща? Беріть. Ні, здивуйте» – зазначив Михайло Кудухашвілі.

Експерт зазначив, що нарікання на якість української продукції з боку сусідніх країн є необґрунтованими. Він підкреслив, що в його компанії зафіксували один випадок, коли у партії, яку везли в Румунію, знайшли вміст хлорпірифосу.

Михайло Кудухашвілі  також додав, що основною проблемою 2023 року було перевищення в зерні дезоксиніваленолу, бо тоді реалізували залишки 2022 року і половини 2023, але сьогодні проблем з якістю зерна немає. У компанії є лабораторії, які можуть виявляти залишки дезоксиніваленолу у зерні.

Як писав AgroPolit.com, експерт оцінив перспективи будівництва широкої колії до портів Гданська для експорту зерна. Також експерт розповів, чи серйозні заяви поляків про закриття транзиту зерна.

в