5 травня 2024, 09:06, Держпідтримка

20 млн євро: аграрії зможуть отримати субсидії на землю

В Україні у травні розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв із постраждалих від війни регіонів. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький в інтерв’ю «Українському радіо».

За словами урядовця, аграрії зможуть отримати 8 тис. грн на один га за офіційно зареєстровані землі. Тарас Висоцький додав, що подавати заявки слід, скориставшись Державним аграрним реєстром.

Перший заступник міністра повідомив, що офіційну реєстрацію власності або права користування на землю система перевіряє автоматично, на базі взаємодії реєстрів. Посадовець зауважив, що зараз аграрії на звільнених територіях стикаються з великими масштабами руйнувань, браком працівників та іншими проблемами.

Є підтримка Євросоюзу ― 20 млн євро, які передбачені в бюджеті, це 796 млн гривень. Для підтримки чутливої групи, зокрема невеликих фермерських господарств. Допомогу можуть отримати ті фермери, які обробляють до 120 гектарів, і перебувають на деокупованих територіях, територіях можливих бойових дій або територіях, де завершені активні бойові дії. Це східний, південно-східний та північно-східний напрями», – зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, експерт оцінив перспективи будівництва широкої колії до портів Гданська для експорту зерна. Також в Україні обвалилися ціни на огірки. 

в