4 травня 2024, 13:53, Логістика/Техніка

Представники польських аграрних асоціацій бажають приїхати в Україну

У травні – червні представники шести найбільших аграрних асоціацій Польщі бажають приїхати в Україну, щоб зрозуміти, як відбувається робота фермерів в умовах війни. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Тарас Висоцький, пише «Українське радіо».

За словами урядовця, зараз сторони обговорюють візит у Центральну Україну. Він підкреслив, що якщо безпекова ситуація буде сприятливою, польські колеги також можуть відвідати південні та східні регіони України.

Тарас Висоцький зазначив, що польські фермери також висловлювали готовність побувати у центральних та західних регіонах, на Правобережжі, а також в інших областях України, але маршрут будуть будувати на місці, в залежності від безпечності.

У Польщі є шість найбільших аграрних асоціацій. З кожного із цих національних об’єднань фермерів є підтвердження про готовність приїхати в Україну. Зараз ще не йдеться про кількість, але поїздка запланована на травень-червень, залежно від посівної. Ми все робимо для того, щоб мати діалог з усіма і мати національне взаєморозуміння. Стороною, що запрошувала, є наші аграрні асоціації. Міністерство, звісно, підтримує цю ідею», – зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, експерт оцінив перспективи будівництва широкої колії до портів Гданська для експорту зерна. Також в Україні обвалилися ціни на огірки. 

в