4 травня 2024, 12:01, Торгівля

Експерт оцінив перспективи будівництва широкої колії до портів Гданська для експорту зерна

Вирішити поточні проблеми з логістикою може будівництво широкої колії до портів Гданська для експорту зерна, оскільки українські компанії в змозі забезпечити достатній трафік на роки вперед. Про це заявив співвласник і комерційний директор «Алмейда Груп» Михайло Кудухашвілі, пише Latifundist.com.

«Ми відрізані від росії та білорусі, тобто весь рухомий склад у нас знаходиться в Україні. Якщо буде широка колія до Гданська, якесь розгалуження, то, звісно, ми в змозі запропонувати серйозний трафік. Зараз у нас є проблеми по під’їзду до Одеси. Такий альтернативний шлях здешевив би логістику та дав максимальну ціну агровиробникам. Насправді це дуже цікавий напрям», – зазначив Михайло Кудухашвілі.

Експерт в якості позитивного прикладу співпраці щодо експорту зерна до третіх країн назвав взаємодію з Румунією, яка рада транзиту української аграрної продукції і хоче його збільшити. Михайло Кудухашвілі додав, що на цей аспект відносин між країнами вплинуло відкриття Україною власного зернового коридору в Чорному морі.

За словами підприємця, після запуску водного маршруту Румунія перестала отримувати минулі об’єми транзиту. Михайло Кудухашвілі підкреслив, що на тому, з чим Польща люто бореться, Румунія змогла непогано заробляти.

Як писав AgroPolit.comексперти розповіли про новий етап відносин між Україною та Польщею. Також в Україні значно подорожчають фрукти, але борщ стане дешевшим.

в