4 травня 2024, 11:08, Торгівля

В Україні обвалилися ціни на огірки

В Україні стрімко дешевшає тепличний огірок і виробники продають його вже від 55 гривень за кілограм. Про це повідомляє EastFruit

Аналітики пояснюють ситуацію сезонним збільшенням пропозиції на ринку, а ось рівень реалізації овочів досить низький. Місцеві оптові компанії та роздрібні мережі закуповують огірок виключно для поточного продажу, враховуючи невеликий термін реалізації цієї продукції. У результаті сьогодні українські тепличні комбінати пропонують огірок по 55-100 грн за кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами виробників, тепла погода прискорила дозрівання огірка, а також на зниження ціни вплинуло збільшення пропозиції огірка з-під «плівки».

Слід зазначити, що в травні ціни на яблука можуть зрости до 27 гривень за кілограм, а на виноград – до 285 гривень за кілограм. При цьому ціна на апельсини сягне 75 гривень, на лимони — до 57 гривень, на банани — до 70 гривень, а мандарини до 77 гривень.

Водночас українці можуть очікувати на зниження ціни на овочі борщового набору завдяки збільшенню пропозиції овочів закритого ґрунту. Крім того, аграрії прогнозують, що ціна на полуницю цього року становитиме приблизно – від 60 до 80 гривень за кілограм, як і минулого року.

Як писав AgroPolit.comексперти розповіли про новий етап відносин між Україною та Польщею. Також в Україні значно подорожчають фрукти, але борщ стане дешевшим.

в