3 травня 2024, 08:30, Держпідтримка

В Україні аграрії можуть отримати субсидію на 1 га оброблюваних земель

У Державному аграрному реєстрі приймають заявки на окрему бюджетну субсидію на 1 га оброблюваних земель на звільнених територіях. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства.

Для отримання підтримки треба скористатися кабінетом сільгосптоваровиробника на dar.gov.ua. При відсутності кабінету, доведеться пройти реєстрацію. На наступному етапі слід перевірити, чи актуальна інформація зазначена у розділі «Дані сільгоспвиробника».

Необхідно вказати:

  • особистий телефон;
  • додатковий номер телефону;
  • електронну пошту;
  • адресу для листування (для фізичних осіб);
  • номер банківського рахунку.

Банківський рахунок повинен бути дійсним, а також належати заявнику. Якщо відповідна програма підтримки доступна, вона має відображатись у розділі «Доступні програми підтримки». При відсутності програми, слід перевірити площу земель у користуванні, використавши розділ «Земельні ділянки» / «Інформація з реєстрів». За даними системи у користуванні повинно бути від 1 до 120 га сільськогосподарських земель.

Відкривши розділ «Діяльність та активності», слід також перевірити звіт щодо вирощуваних культур за 01.01.2024 – 31.12.2024.

Як писав AgroPolit.com, тваринники в Україні зможуть отримувати вдвічі більші пільгові кредити. Також аграріям в Україні видали кредитів на 40 млрд грн

в