30 квітня 2024, 13:25, Торгівля

Цінові гойдалки спостерігаються у цінах на фрукти та ягоди в Україні

Ціни на овочі в Україні змінилися різноспрямовано, при цьому схожа ситуація спостерігається і з фруктами та ягодами. Про це повідомляє Eats Fruit.

Аналітики зазначили, що після двотижневого зниження цін почала дорожчати картопля. Дорожче, ніж минулого тижня, продавали також буряки та цибулю. Українські аграрії почали продавати ранню капусту, що знижує ціни як на ранній овоч, так і на капусту торішнього врожаю. Ціни на моркву хоч не змінилися, але все ще рекордно низькі для весни.

Тепличні овочі минулого тижня дорожчали, а броколі, цвітна та пекінська капуста подешевшали. Знизилися ціни на кабачок та редис, а ось часник додав у ціні.

Що стосується ягід та фруктів, то ситуація наступна – ціни на яблука, груші та лимон пішли в гору, а ось вартість полуниці знижується. Дешевшають апельсини та мандарини.

Слід зазначити, що річна  інфляція в Україні в березні сповільнилася до мінімуму з 2020 року і становить 3,2%. При цьому ціни на продукти та безалкогольні напої загалом знизилися на 0,2%, найбільше за місяць подешевшали яйця (на 16,4%), цукор (на 2,5%), олія (на 1,5%). За словами експертів, традиційне збільшення попиту на яйця напередодні Великодня суттєво не вплине на ціну яєць.

Як писав AgroPolit.com, в Україні нетипово пали ціни на моркву. Також в Мінагро розповіли, що буде з цінами на овочі.

в