30 квітня 2024, 09:49, Земля

Експерти розповіли, як продати землю сільськогосподарського призначення

Для продажу землі сільськогосподарського призначення в Україні потрібно зібрати пакет документів та підписати договір. Про це повідомляють фахівці приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в Одесі.

Орієнтований перелік документів може виглядати так:

  • паспорт громадянина України;
  • довідка про реєстрацію місця проживання (якщо паспорт у вигляді картки);
  • РНОКПП (ідентифікаційний код);
  • документ, що підтверджує офіційно отриманий дохід;
  • нотаріальна засвідчена згода одного з подружжя на купівлю земельної ділянки тощо.

Окрім того, для укладання угоди сторонам знадобиться банківський рахунок. Оплата здійснюватиметься в безготівковій формі й тільки за наявності в покупця документів, що підтверджують джерела походження коштів або інших активів, за рахунок яких купується право власності на землю.

Договір купівлі-продажу земельної ділянки укладається у письмовій формі та підлягає нотаріальному посвідченню. Першочергово варто обрати нотаріуса, що здійснюватиме посвідчення договору.

Вибір нотаріуса узгоджується сторонами договору. Проте варто звернути увагу на те, що нотаріальне посвідчення договорів купівлі-продажу нерухомого майна провадиться за місцем розташування майна або за місцеперебуванням однієї зі сторін договору.

Як писав AgroPolit.com, Данія та Україна почали разом розвивати експортну логістику. Також Верховна Рада прийняла за основу закон про захист інтересів власників паїв.

в