29 квітня 2024, 15:42, Тваринництво

Експерт склав ідеальне меню для годування корови

При годівлі корів основними кормами виступають сінаж, силос та корнаж, а найпопулярнішими є корми рослинного походження. Про це розповів керівник компанії «Агровест Груп» Сергій Свірщук, пише «Куркуль».

Корми рослинного походження поділяються на три види:

  • концентровані;
  • грубі корми;
  • соковиті або вологі корми: трави, рослини зернових культур, силос, корнаж, сінаж, коренебульбоплоди, баштанні культури, овочі.

Сергій Свірщук рекомендує частину кормів зберігати в полімерних рукавах. Зберігати таким способом можна корнаж та зерно, яке виділяємо для годівлі. За словами експерта такий вид зберігання економічно вигідний і доцільний. Для заготівлі кормів він порекомендував використовувати рукава Harwell українського виробника «Планета Пластик».

Саме соковиті корми є базовими для годівлі ВРХ. Вони містять велику кількість білка та цукру. Якість цього виду корму напряму впливає на обсяг надоїв молока. Насиченість соком корму дуже важлива для перетворення молочною залозою корму в молоко. Але якщо влітку ти можеш випасати корів на пасовищах, годувати їх скошеною травою, сіяними культурами чи гичкою буряків, то з осені по весну немає іншого варіанту, аніж силос. Тому більшість господарств саме таким чином готує корм», — зазначив Сергій Свірщук.

Як писав AgroPolit.com, Зеленський і Ердоган разом намагаються відновити зернову угоду. Також українські порти готові до експорту продовольства.

в