27 квітня 2024, 13:53, Торгівля

Болгарії необхідно більше молока з України

Молокопереробники Болгарії повідомили, що в країні є серйозний дефіцит сировини, тому країна зацікавлена в українському молоці. Про це пише болгарське видання bnr.bg.

Українські молокопереробники та виробники сировини хочуть збільшити імпорт до Болгарії. Про це стало відомо на зустрічі у Велико Тирново між Українською асоціацією молокопереробників та Болгарською асоціацією молокопереробників.

Болгарські колеги кажуть, що в країні відчувається серйозний дефіцит сировини, тому що тваринники скоротили поголів'я, а сирого молока не вистачає, щоб завантажити виробничі потужності.

Також йшлося про нижчу ціну на готову продукцію для споживачів, оскільки в ній можна використовувати дешевше українське сухе молоко. Українські та болгарські молокопереробники зібралися у Велико Тирново, щоб налагодити контакти для майбутньої двосторонньої співпраці, у рамках якої українці імпортуватимуть сировину для болгарських підприємств для виробництва молочної продукції.

Болгарські фермери неодноразово говорили про свої проблеми із закупівлею свіжого молока — як щодо цін, так і щодо кількості. Всі болгарські переробники в першу чергу закуповують сировину у болгарських тваринників, але ринки вимагають більшої кількості продукції.

Як писав AgroPolit.com, Болгарія зібрала 42 держави, які мають гарантувати безпеку в Чорному морі. Також Велика Британія почала активно купувати українську цибулю.

в