26 квітня 2024, 16:53, Рослинництво

Україна доставила тонни зерна до Судану, – Володимир Зеленський

Україна доставила до Судану тонни зерна і продовжить допомагати країнам Африки в рамках програми «Зерно з України». Про це повідомив президент Володимир Зеленський,

Він наголосив, що Україна продовжує підтримувати суданський народ, навіть коли сама захищається від російської агресії вдома. За його словами, це керівний принцип України: вона не лише шукає допомоги від світу, але й допомагає іншим у світі.

Зеленський запевнив, що Україна завдяки ініціативі «Зерно з України» продовжить доставляти нові вантажі до більшої кількості країн, щоб пом'якшити продовольчу кризу та допомогти тим, хто цього потребує.

Президент додав, що продовольча безпека є важливим компонентом української формули миру, оскільки в Україні вважають її одним із ключових принципів глобальної стабільності.

Цього тижня ініціатива «Зерно з України», наші суданські партнери та Всесвітня продовольча програма ООН доставили чергову партію українського зерна до Судану, що дозволить щомісяця надавати допомогу 2 мільйонам людей, які стикаються з гострим голодом та відсутністю продовольчої безпеки. Ми закликаємо всі країни приєднатися до реалізації Формули миру та взяти участь у майбутньому Саміті миру у Швейцарії», – зазначив Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.com, на Одещині рашисти знищили зерно, яке прямувало до Азії та Африки. Також журналісти знайшли термінал завдяки якому контрабандисти заробили 22 млн євро на українському зерні.

в