26 квітня 2024, 15:40, Логістика/Техніка

Поляки знайшли ряд порушень під час перевірки українських вантажівок

З 16 перевірених у Польщі українських фур дві мали технічні несправності, а одна – проблеми з документацією. Про це повідомляє gov.pl.

Заходи проводили 20 квітня на швидкісних дорогах у Лодзі. Перевірено технічний стан 16 вантажівок з України, по 3 з Боснії і Герцеговини та Сербії, 2 з Туреччини та по 1 з Узбекистану, Грузії та Македонії.

У восьми випадках виявлено грубі порушення. В однієї з українських вантажівок була несправна гальмівна система, а в іншої – вихлопна система. Вантажівка з Македонії мала несправну гальмівну систему та занадто великі паливні баки.

Під час перевірки вантажівки з Узбекистану інспектори виявили відсутність дозволу на міжнародні перевезення. Одна з українських вантажівок також не мала чинного періодичного технічного огляду.

Перевірки, проведені інспекторами Воєводської інспекції дорожнього транспорту в Лодзі, закінчилися вилученням 7 свідоцтв про реєстрацію та порушенням адміністративних справ, які можуть призвести до фінансових санкцій та штрафів для водіїв.

Слід зазначити, що польські фермери продовжують блокувати пункт пропуску Гребенне-Рава-Руська, через який за минулу добу в бік Польщі пропустили 70 вантажівок.

Як писав AgroPolit.com, банкіри розповіли, в яких областях України аграріям найпростіше взяти кредит. Також на Закарпатті відкриють новий та розширять існуючий експортний маршрут.

в