26 квітня 2024, 14:30, Рейдерство

Внесли заставу у 75 млн грн: Микола Сольський вийшов із СІЗО

За міністра аграрної політики та продовольства Миколу Сольського, підозрюваного в оборудках із землею, внесли заставу у 75 млн грн. Про це повідомляє AgroPolit.com, посилаючись на його адвоката.

Після виходу із СІЗО міністр буде зобов'язаний прибувати за вимогою до детектива НАБУ, суду чи слідчого, не підтримувати контакти зі свідками у справі, не покидати Київ, носити електронний браслет, здати паспорт, разом з іншими документами, на зберігання.

Сольському заборонили і спілкування із заступником. В Мінагрополітики підтвердили, що міністра звільнили з-під варти.

«Він продовжує виконувати повноваження міністра аграрної політики та продовольства України», – зазначили у відомстві.

Слід зазначити, що сьогодні ВАКС відправив Миколу Сольського під варту з можливістю застави у 75,7 млн грн. Прокурори просили про призначення суми у 200 млн грн. 23 квітня НАБУ і САП оголосили підозру міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському в заволодінні державною землею на 291 млн грн і в спробі заволодіти іншою земельною ділянкою на 191 млн грн.

За даними правоохоронців, до «складу злочинної групи» на чолі з топ-посадовцем входили посадовці органів Держгеокадастру, а також так звані куратори, які контролювали діяльність цих органів.

Як писав AgroPolit.comМиколу Сольського взяли під варту. Також Микола Сольський написав заяву про звільнення. 

в