25 квітня 2024, 15:43, Фінанси

Банкіри розповіли, в яких областях України аграріям найпростіше взяти кредит

За словами банкірів, Аграріям не всіх регіонів України вдається в повному обсязі задовольнити попит на кредити. Про це повідомляє borgexpert.com

У ПриватБанку в 2023 році найбільше кредитували в Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Кіровоградській, Вінницькій і Київській областях. Там пропонують досить рівномірний розподіл по регіонам, але є лідери – Дніпропетровська, Київська, Кіровоградська, Полтавська області. Це лідери кредитування обігових коштів.

В Ощадбанку зазначили, що найбільше відчувають дефіцит коштів у своєму бізнесі клієнти з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької та Житомирської областей. Збільшити фінансування в 2024 році найбільше планують в Одеській, Харківській, Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській і Полтавській областях.

Є навіть декілька запитів на фінансування придбання земельних ділянок в Донецькій області. Кредитування в прифронтовій зоні під пильною увагою банкірів. Кредитори працюють однаково в усіх регіонах, маючи «авторішення» для кредитів на 2 – 5 млн грн, згідно з налаштованими автоматизованими процедурами.

Єдина відмінність по прифронтовим регіонам для агрокредитів для них не передбачено «авторішення» і вони затверджуються в індивідуальному режимі.

Як писав AgroPolit.comв Україні анонсували рішення для розблокування кордону з Польщею. Також блокада польського кордону коштуватиме Україні $400 млн на рік

в