25 квітня 2024, 09:50, Торгівля

На Закарпатті відкриють новий та розширять існуючий експортний маршрут

Перший заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації Мирослав Білецький повідомив, що через пункт пропуску «Малий Березний» пустять вантажівки, а «Дяково» розширять. Про це він написав у соцмережах.

Зараз Україна та Словаччина обговорюють перспективи запуску руху вантажівок вагою 5 т через пункт пропуску «Малий Березний – Убля». Уряди двох країн вже працюють над змінами до чинної Угоди.

Рух порожніх вантажівок через пункт перетину «Лужанка – Берегшурань» планують запустити вже у червні цього року. Профільне міністерство має намір підсилити українсько-румунський кордон шляхом розширення пункту пропуску «Дяково» та відкриття нового пункту пропуску «Біла Церква». Уряд працює над продовженням угоди про транспортний безвіз зі Словаччиною.

Слід зазначити, що речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив, що близько 150 вантажівок чекають у Польщі дозволу на в'їзд до України через заблокований польськими фермерами пункт пропуску Рава-Руська. За його словами, деякий рух транспорту все ще дозволений в обох напрямках.

Ситуація не змінилася, один напрямок зараз блокується – Рава-Руська – і станом на ранок сьогодні в черзі на території Польщі у бік України тут очікує десь 150 вантажівок» — сказав Демченко.

Як писав AgroPolit.com, в Україні хочуть змінити порядок бронювання працівників. Також Польща перейшла до заборони українського морозива.

в