24 квітня 2024, 16:51, Інвестиції

Ukraine Facility: Україні видали ще 1,5 млрд євро

Після першого березневого траншу за програмою Ukraine Facility, Україна отримала другий – квітневий у 1,5 млрд євро. Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За умови затвердження Євросоюзом плану для України в рамках Ukraine Facility, графік виділення підтримки буде таким:

  • Червень – 1,89 млрд євро;
  • Вересень – 4,11 млрд євро;
  • Листопад – 4 млрд євро.

Слід зазначити, що програма Ukraine Facility передбачає надання Україні бюджетної та інвестиційної підтримки, а також технічної допомоги. По кожному з пунктів програми, Україна має кожного кварталу звітувати. До повного затвердження плану дій для України, вона зможе отримати близько 9 млрд євро з 50 млрд, які передбачає програма.

1 млрд євро планують спрямовати на підтримку регіональних потреб на відновлення країни та продовження підтримки політики децентралізації. Також 1 млрд євро спрямують на підтримку малих та середніх підприємств.

Україна несе важкий тягар за всіх нас. Надаємо додаткові 1,5 млрд євро в межах механізму Ukraine Facility. Це вкрай важливо, аби держава працювала, а послуги надавались, поки країна дає відсіч агресору. Європа залишається єдиною та рішучою», – зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Як писав AgroPolit.com, Данія вирішила популяризувати українські продукти у власних супермаркетах. Також план Ukraine Facility на 50 млрд євро для України затвердила Єврокомісія.

в