24 квітня 2024, 15:41, Земля

Верховна Рада прийняла за основу закон про захист інтересів власників паїв

У Верховній Раді прийняли за основу проєкт закону №11150 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інтересів власників земельних часток (паїв), а також застосування адміністративної процедури у сфері земельних відносин». Про це повідомив народний депутат України Олександр Гайду.

За його словами, документ:

  • захистить права власників паїв, продовживши строк оформлення прав власності на паї з 2025 року до 2028 року;
  • узгодить законодавчі акти у сфері земельних відносин із Законом України «Про адміністративну процедуру»;
  • узгодить ряд норм земельного законодавства.

Слід зазначити, що документ передбачає продовження строку оформлення нетребуваних земельних ділянок, здійснення розподілу земельних ділянок між власниками паїв та їх спадкоємцями земель, що залишилися у колективній власності після розподілу земельних ділянок. Також документ приводить Земельний кодекс України у відповідність із законом «Про адміністративну процедуру».

Верховною Радою прийнято за основу законопроєкт №11150. Вітаю колегу Валерія Стернійчука, який ініціював його внесення. Далі подальше конструктивне обговорення всіх пропозицій та зауважень при підготовці до ІІ читання» – зазначив Олександр Гайду.

Як писав AgroPolit.comексперти розповіли, як ринок землі працює в ЄС. Також в Україні хочуть змінити порядок розгляду документації із землеустрою.

в