24 квітня 2024, 13:26, Торгівля

В Україні нетипово пали ціни на моркву

В Україні зберігається тенденція повільного зниження цін на моркву і наразі вартість сягає від 8 до 10 грн за кг. Про це повідомляє EastFruit.

Ціни вже близькі до рівня цін 2020 року. Зберегти моркву до травня можуть не всі виробники. В Україні моркву вважали одним з найскладніших для тривалого зберігання овочів. Тому ціни на моркву найчастіше зростають саме наприкінці квітня – у травні.

Наприкінці травня ціни стабілізуються чи знижуються у міру надходження ринку моркви нового врожаю. Цього сезону пропозиція моркви зростає і учасники ринку не виключають подальшого падіння цін, як це було у 2020 році. У той же час, поки невідомо, наскільки фермерам південних регіонів вдалося відновити вирощування ранніх овочів. Саме від цього залежатимуть перспективи відновлення цін у травні.

Україна поки що не здійснює масштабного експорту моркви, незважаючи на порівняно низькі ціни через проблеми з якістю та відсутність досвіду. Для багатьох фермерів вирощування моркви минулого сезону стало першим подібним досвідом.

Слід зазначити, що українські господарства накопичили надлишок цибулі, яка почала дешевшати з кінця минулого року. Почали з'являтися пропозиції продукції за нульовою ціною за умови самовивезення. Раніше цибулю безкоштовно почали роздавати у Казахстані та Узбекистан.

в