23 квітня 2024, 18:02, Торгівля

Зараз найкращий час для українських трейдерів, щоб розбудувати інфраструктуру, – Михайло Тимощук

Михайло Тимощук, керівник аграрного напряму «Лігрет Трейдинг» групи компаній «Лігрет» розповів, як на ринку виживають трейдерські компанії, які не мають власних активів та інфраструктури. Про це повідомляє Latifundist.com.

На думку експерта, українські трейдери мають розуміти, що прибуток в довгостроковій стратегії — не головне, оскільки набагато дорожчий — авторитет на ринку і стабільні відносини з партнерами.

Щодо фермерів, які співпрацюють з трейдерами, Михайло Тимощук зауважив, що в нинішніх умовах вони змушені вижимати від продажу врожаю максимум можливого, інакше можуть не дотягти до наступного сезону. Представник «Лігрет» додав, що війна рано чи пізно закінчиться, а заходити в інфраструктуру найкраще саме на нинішньому етапі.

На ринку є трейдерські компанії, які нормально виживають без власної інфраструктури й інших активів. «Лігрет Трейдінг» будує довгострокову модель бізнесу і знає, що для цього необхідна інфраструктура, навіть якщо в найближчі роки вона може бути для нас своєрідним тягарем. Ми вже бачимо, як це монетизувати, які товарні потоки можна через неї пропустити. Але в будь-якому разі, наявність ефективної власної інфраструктури може стати надзвичайно гарною основою для розвитку трейдингу в майбутньому», – зазначив Михайло Тимощук.

Як писав AgroPolit.com, Литва відновила закупки зерна в рф і заплатила окупантам 1,95 млн євро. Також журналісти знайшли термінал завдяки якому контрабандисти заробили 22 млн євро на українському зерні.

в