22 квітня 2024, 18:01, Інвестиції

Українська галузь біометану має стати привабливою для інвесторів, – Микола Колісник

В Україні створили технічні умови для розвитку виробництва біометану, але також необхідні умови для вигідного інвестування у цю галузь. Про це сказав заступник міністра енергетики Микола Колісник під час Першого українського форуму з біометану, повідомляє Укрінформ.

Заступник міністра зауважив, що для операторів газорозподільчих мереж створені умови, які дозволяють швидко від’єднувати виробників біометану до системи транспортування газу. Експерт додав, що іноземні інвестори також мають бути впевнені, що їхні інвестиції будуть рентабельними. Посадовець наголосив, що для України біометан відіграє стратегічну роль. Він запропонував використовувати знижки на обладнання через механізм рефінансування.

Важливий момент — питання інвестицій у біометан, щоб вони були більш ефективними та рентабельними. На сьогодні у нас є пропозиції від сільського господарства щодо налаштування їхніх бізнес-процесів. Перевага біометану в тому, що його можна виробляти в кожній зоні, де є розподільчі мережі. Звичайно, природний газ є важливим, але з біометаном ми отримуємо додаткові можливості й виробників, які можуть виробляти його будь-де», – сказав Микола Колісник.

Як писав AgroPolit.com, Данія допоможе Україні з розвитком біоенергетики. Також Верховна Рада підтримала закон про експорт біометану.

в