22 квітня 2024, 12:10, Земля

В Україні хочуть змінити порядок розгляду документації із землеустрою – законопроєкт

У Верховній раді зареєстрували законопроєкт №11184 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення єдиних підходів до розгляду документації із землеустрою та створення сприятливих умов для розвитку бізнесу». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Метою документу є:

  • продовження строку оформлення права власності на земельну ділянку власниками невитребуваних земельних часток (паїв) або їх спадкоємцями;
  • зміни у регулюванні містобудівної діяльності в умовах війни;
  • удосконалення порядку надання земельних ділянок державної і комунальної власності у користування.

За словами авторів, реалізація проєкту сприятиме розгляду клопотання про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою відповідним органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування; спроститиме отриманню містобудівних умов та обмежень.

Проєкт пропонує подовжити строк оформлення права власності на земельну ділянку власниками невитребуваних земельних часток (паїв) або їх спадкоємцями. Також він передбачає встановити обов’язковість розгляду клопотання про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою, у порядку черговості їх надходження.

Як писав AgroPolit.com, в Україні запускають новий етап боротьби з чорним зерном. Також законопроєкт про ЗЗР та добрива має опрацювати робоча група.

в