22 квітня 2024, 11:01, Торгівля

WEAGRO: для аграріїв в Україні запустили розстрочку без переплат

В Україні фінансова компанія Activitis у партнерстві з Програмою USAID АГРО запускає фінансовий продукт WEAGRO, що дає можливість малим та середнім аграріям купувати товари на виплату. Про це повідомив СЕО фінансової компанії Activitis Павло Матіяш, пише Latifundist.com.

За його словами, WEAGRO дозволяє фермерам швидко та без переплат купити товар із відтермінуванням платежу. За словами спікера, банки зазвичай пропонують агровиробникам програми кредитування, де є швидке рішення, але потрібні тижні на оформлення угод.

Павло Матіяш додав, що WEAGRO дозволяє запустити розстрочку день у день – без документів від фермера. СЕО компанії Activitis зауважив, що сервіс реалізовано з урахуванням потреб постачальників та аграріїв у швидких фінансових рішеннях.

Постачальники приєднуються до платформи WEAGRO, щоб мати змогу пропонувати продаж своїх товарів та послуг агровиробникам. На платформі можуть укладатися угоди купівлі-продажу: як із можливістю підписання цифровим підписом, так і з завантаженням уже підписаних угод. Усього на платформі WEAGRO залучено трьох учасників: продавця, фермера та фінансову компанію. Учасники мають власні кабінети, у яких укладаються угоди з агророзстрочки. У кабінеті фермера формуються графіки платежів» – зазначив Павло Матіяш.

Як писав AgroPolit.comукраїнські переробники можуть отримати гроші на розвиток. Також аграріям видали 13 млрд грн.

в