22 квітня 2024, 09:50, Торгівля

Технічний збій: на польсько-українському кордоні зупинили оформлення вантажівок

Через збій у роботі митної служби Польщі на кордоні з Україною виникають проблеми з реєстрацією та митним оформленням вантажівок. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Рух вантажівок, які прямують з України в Польщу, сповільнився. За інформацією прикордонників, рух легкових автомобілів та автобусів, попри збій, здійснюватиметься у встановленому порядку. Слід зазначити, що поляки щонайменше пів року протестують проти ввезення української агропродукції, планів ЄС продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік, а також проти «зеленого курсу» Євросоюзу.

Наразі причини збою не повідомляються. Водіїв просять врахувати цю інформацію, плануючи поїздки. Польські фермери продовжують блокаду пропускних пунктів Ягодин-Дорогуськ та Рава-Руська-Гребенне. Офіційні особи Україні раніше повідомляли про прогрес в переговорах з польською стороною щодо розблокування кордону.

Стався збій системи митної служби Польщі. У зв'язку з цим оформлення транспорту, що переміщує вантаж до Польщі, в митному відношенні не здійснюватиметься. Орієнтовно ритмічний пропуск ваговозів буде відновлено 22 квітня», – зазначили українські прикордонники.

Як писав AgroPolit.com, в чергах на кордоні близько 1700 вантажівок. Також польська влада не може допустити блокади кордону, незалежно від обґрунтування

в