21 квітня 2024, 11:10, Торгівля

Блокада польських фермерів: в чергах на кордоні близько 1700 вантажівок

На пунктах пропуску «Краківець – Корчова» та  «Шегині – Медика» на кордоні України та Польщі у чергах застрягли 1700 вантажівок. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він нагадав, що нещодавно польські фермери розблокували пропускні пункти Шегині і Краківець, але поновили блокаду в останні дві доби. Андрій Демченко зауважив, що хоча на розблокованих пропускних пунктах залишаються черги, інтенсивність руху на них забезпечується відповідно до пропускної спроможності.

Слід зазначити, що раніше польські фермери на українському кордоні розблокували два пропускні пункти. Також фермери анонсували, що на пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» частково відновлятьпропуск вантажівок з 21 квітня.

Якщо говорити про сьогоднішній ранок, то черга на цих напрямках сукупно зберігається десь 1700 вантажних транспортних засобів, які очікують на можливість проїзду у бік України. Але інтенсивність руху тут наразі відмічається відповідно до пропускної спроможності кожного з цих пунктів пропуску. Коли розблокували напрямки Шегині і Краківець, ми почали знову відмічати інтенсивність руху, як на виїзд з Польщі, так і в бік Польщі», – зазначив Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.com, польська влада не може допустити блокади кордону, незалежно від обґрунтування. Також у Мінекономіки розповіли про прогрес щодо розблокування кордону з Польщею.

в