20 квітня 2024, 11:20, Логістика/Техніка

На Одещині рашисти знищили зерно, яке прямувало до Азії та Африки

Російський ракетний удар по порту «Південний» на Одещині вдень 19 квітня зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки. Про це повідомили в Міністерстві відновлення України.

У Мінвідновлення зазначили, що це вже 39-та російська атака по об‘єктах портової інфраструктури в Одеській області. Загалом пошкоджено та частково знищено 215 об’єктів, 153 транспортних засоби, 8 цивільних суден, постраждало 26 цивільних осіб.

Слід зазначити, що президент України Володимир Зеленський повідомив, що росіяни вдень 19 квітня завдали удару по морському порту «Південний» – ракети влучили у портові споруди. Глава держави також відреагував на удари рашистів по Дніпру, де ворожа атака зруйнувала звичайний житловий будинок і під завалами опинилися люди. Також в Дніпрі ворожі удари пошкодили залізничний та автовокзал.

Атаковані два термінали в порту Південний, які спеціалізуються на перевалці агропродукціі. Один з терміналів належить всесвітньо відомій сінгапурській компанії «Дельта Вілмар», яка працює в Україні з 2004 року та володіє також кількома заводами з переробки агропродукції. Це понад 300 млн доларів інвестицій та майже 1000 робочих місць», – сказано в повідомленні.

Як писав AgroPolit.comУкрзалізниця не може вивантажувати зерно через обстріли Одеси. Також Україна експортувала зерновим коридором 34 млн т вантажів за 7 місяців.

в