19 квітня 2024, 14:33, Торгівля

Польська влада не може допустити блокади кордону, незалежно від обґрунтування, – Дональд Туск

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск звернувся до протестуючих фермерів з проханням припинити блокування кордону з Україною. Про це повідомляє «Польське Радіо».

Після проведення в Брюсселі саміту Європейської ради очільник польського уряду розповів про надзвичайно складну ситуацію, що склалася для України після останньої серії бомбардувань з боку рф.

Польський прем’єр наголосив, що найближчий час для долі війни може стати вирішальним. За його словами польська влада не може допустити блокування пропускних пунктів на кордоні з Україною, незалежно від обґрунтування протестів.

Прем'єр-міністр Польщі нагадав, що пункти пропуску, згідно з рішенням уряду, отримали статус критичної інфраструктури. За його словами, уряд Польщі готовий надавати подальшу допомогу тим, хто втратив свої прибутки.

Хочу звернутися до всіх без винятку в Польщі не робити нічого, що може зашкодити Україні», — сказав прем'єр. Ми повинні будемо прийняти рішення, які захистять польський кордон і прикордонні переходи. Я розраховую на рефлексію і відмову від такої форми протесту. Ми не можемо жодним чином завдати шкоди Україні в ситуації, коли вирішується доля війни», — сказав Дональд Туск.

Як писав AgroPolit.com, у Мінекономіки розповіли про прогрес щодо розблокування кордону з Польщею. Також експорт українським морським коридором досяг рекордних 40 млн т

в