19 квітня 2024, 13:27, Торгівля

Світло в кінці тунелю: у Мінекономіки розповіли про прогрес щодо розблокування кордону з Польщею

У Мінекономіки України занепокоєні блокуванням пунктів пропусків «Рава-Руська» та «Ягодин», яке продовжують польські фермери. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка.

Він сподівається, що протести на пропускних пунктах «Медика – Шегині» та «Корчова – Краківець» стануть короткостроковими акціями. За його словами, блокування пунктів пропусків «Рава-Руська» та «Ягодин» створюють значно більше проблем.

Слід зазначити, що 18 квітня стартувала нова фаза блокування спільного кордону України та Польщі по напрямках Шегині та Краківець. В той день у чергах опинилися понад 1,5 тис. вантажівок.

Це не є урядова акція, тому відповідно «світло в кінці тунелю» в діалозі з польським урядом у нас є, у нас досить непогане порозуміння між собою, але головна проблема – соціальна і політична в середині самої Польщі. Це системна криза в самій Польщі, тому що певна частина фермерської спільноти і ті фермери, які блокують кордон, вони організовують протести в різному форматі – перекривають дороги в середині Польщі, і найголовніша проблема – що вони самі до кінця не розуміють предмет своїх вимог», – зазначив Тарас Качка.

Як писав AgroPolit.com, експорт українським морським коридором досяг рекордних 40 млн т. Також в Україні запускають новий етап боротьби з чорним зерном.

в