18 квітня 2024, 13:23, Фінанси

Ukraine Facility: стало відомо, коли Україна отримає наступні 1,5 млрд євро

Україна виконала всі умови, щоб отримати другий транш перехідного фінансування у 1,5 млрд євро у межах програми Ukraine Facility. Про це повідомив генеральний директор Єврокомісії з питань сусідства та переговорів про розширення Герт-Ян Коопман, пише Інтерфакс-Україна.

Герт-Ян Коопман наголосив, що раніше на цьому тижні Європейська комісія схвалила План України. За його словами, він стане основою для подальшого розподілу підтримки України, яку виділятимуть з регулярного бюджету Євросоюзу у рамках Ukraine Facility до 2027 року включно.

Слід зазначити, що Герт-Ян Коопман також є співголовою міжвідомчої Координаційної платформи донорів для України від Євросоюзу. Посадовець наголосив, що паралельно продовжується робота, спрямована на негайний запуск гарантійного інструменту Ukraine Facility.

Наступного тижня ми виділимо ще 1,5 млрд євро. Ми оцінили, що Україна для цього відповідає. Ми вважаємо, що План, який лежить в основі, є надійним. Це сприяє економічному зростанню... це амбітний план реформ, і зараз ми представили його на схвалення нашим державам-членам. Перші реакції щодо цього були дуже позитивними. Тож я не передбачаю жодних труднощів», — сказав Герт-Ян Коопман на Форумі американсько-українського партнерства у Вашингтоні.

Як писав AgroPolit.com, Данія вирішила популяризувати українські продукти у власних супермаркетах. Також план Ukraine Facility на 50 млрд євро для України затвердила Єврокомісія.

в