18 квітня 2024, 11:01, Торгівля

Стало відомо, коли Європарламент остаточно проголосує за торговий безвіз

Європарламент планує остаточно проголосувати за продовження лібералізації торгівлі між Євросоюзом та Україною на пленарних засіданнях, які пройдуть з 22 по 25 квітня. Про це говориться у повідомленні Європарламенту.

Тимчасове призупинення імпортних мит і квот на експорт української сільськогосподарської продукції до ЄС буде продовжено ще на один рік, до 5 червня 2025 року, щоб підтримати Україну в умовах війни.

Єврокомісія може вжити швидких заходів і застосувати будь-які заходи, які вважатиме за потрібне, якщо виникнуть значні порушення на ринку Євросоюзу або ринках однієї чи кількох країн ЄС через український експорт.

Постанова також передбачає екстрене гальмування для особливо чутливої ​агропродукції, а саме птиці, яєць і цукру. Євродепутати домоглися розширення цього переліку овесом, кукурудзою, крупою та медом. Вони також досягли твердих зобов’язань від Єврокомісії вжити заходів, якщо відбудеться сплеск українського імпорту пшениці.

20 березня парламент і Рада досягли попередньої згоди щодо продовження заходів лібералізації торгівлі для України в умовах загарбницької війни рф. Остаточне голосування у парламенті заплановано на пленарне засідання 22 – 25 квітня» – зазначено в повідомленні.

Як писав AgroPolit.com, Литва відновила закупки зерна в рф і заплатила окупантам 1,95 млн євро. Також в Польщі назвали винних у фермерських протестах

в