18 квітня 2024, 09:56, Земля

Податківці розповіли про особливості сплати МПЗ фізособами-землевласниками

Податківці розповіли про особливості визначення мінімального податкового зобов’язання для власників, орендарів та користувачів земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь. Про це повідомили в головному управлінні Державної податкової служби у Дніпропетровській області.

Визначення загального МПЗ фізичним особам здійснюється контролюючими органами за податковою адресою таких осіб.

МПЗ обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру та на підставі оригіналів чи належним чином засвідчених копій відповідних документів платника податків.

Податкове рішення разом з детальним розрахунком суми податку про сплату річного податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, на суму позитивного значення різниці між сумою загального МПЗ та сумою сплачених протягом звітного року податків, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та з власністю або користуванням земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, надсилається платнику податку до 1 липня року, наступного за звітним.

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, як зміниться ціна землі у 2024 році. Також землеустрій в Україні хочуть пристосувати до потреб війни.

в