17 квітня 2024, 09:50, Інвестиції

Офіційно: план Ukraine Facility на 50 млрд євро для України затвердила Єврокомісія

Єврокомісія схвалила пропозицію Ради ЄС, яка включає виділення Україні 50 млрд євро на наступні чотири роки в рамках програми Ukraine Facility. Про це повідомили в Єврокомісії.

Фінансування в рамках програми допоможе Україні підтримувати свою адміністрацію, виплачувати зарплати та пенсії, надавати основні державні послуги та підтримувати відновлення.

План по Україні визначає 69 реформ і 10 інвестицій, розбитих на 146 якісних і кількісних показників. Реформи, запропоновані в рамках Плану щодо України, охоплюють 15 сфер, включаючи енергетику, сільське господарство, транспорт, зелений і цифровий перехід, людський капітал, а також державні підприємства, бізнес-середовище, державні фінанси та децентралізацію.

Стратегія реформ та інвестицій України пропонує міцну основу для відновлення більш сучасної та процвітаючої України на її шляху до ЄС. Позитивна оцінка Комісією Плану щодо України відкриє шлях для регулярних виплат у рамках Механізму для України. Сьогоднішньою пропозицією ми ще раз демонструємо, що Європа підтримує Україну стільки, скільки потрібно, і що ми готові надати так необхідну фінансову підтримку», – зазначила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як писав AgroPolit.com, Україні залишився один крок до отримання 1,89 млрд євро. Також поляки посилили блокаду кордону з Україною.

 

в