16 квітня 2024, 15:42, Фінанси

В Мінагро розповіли, що буде з цінами на овочі

В Україні в 2024 році не мають повернутися високі ціни на овочі, характерні для сезонів 2022 та 2023. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

За його словами, в минулому році українські фермери суттєво збільшили площі посіву овочів у центральних і західних областях. Представник Мінагро додав, що це призвело до зниження цін у два – три рази порівняно з попереднім роком.

Тарас Висоцький зауважив, що капуста, морква, буряк та цибуля уже близькі до собівартості з певним мінімальним заробітком. Перший заступник міністра впевнений, що в таких умовах очікувати подальшого суттєвого зниження цін на ці овочі теж не варто. 

Зараз також відбувається посів, і ми бачимо, що українські фермери продовжують вирощувати овочі в інших регіонах. Попередньо очікується непоганий врожай, і тому такого дефіциту, який був спричинений через повномасштабне вторгнення, вже цього і наступного року не очікується. Зараз є такий більш-менш базис. Можуть потім бути зміни в обсязі 10-15%, але суттєвих змін ні в бік зростання, ні в бік зменшення порівняно з поточними цінами очікувати не варто», — зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, Україні залишився один крок до отримання 1,89 млрд євро. Також поляки посилили блокаду кордону з Україною.

в