12 квітня 2024, 18:01, Держпідтримка

Підрив Каховської ГЕС: на водопостачання Миколаєва виділили 125,5 млн грн

Кабінет міністрів України виділив з резервного фонду держбюджету 125,5 млн грн для організації водопостачання Миколаєва, в умовах знищення російськими окупантами Каховської ГЕС. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Глава уряду підкреслив, що зазначена підтримка є частиною комплексних заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків теракту, який російські військові влаштували на Каховській ГЕС. Денис Шмигаль додав, що гроші планують витратити, щоб компенсувати вартість електроенергії, яка необхідна, щоб подавати воду каналом Дніпро-Інгулець.

Розпорядником коштів визначили Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Фінансування відбуватиметься в рамках відповідної бюджетної програми. Раніше стало відомо, що Кабмін виділив 5 млрд грн, щоб побудувати водогони через знищення росіянами Каховської ГЕС.

Уряд виділив з резервного фонду держбюджету 125,5 млн грн на водозабезпечення Миколаєва. Це частина комплексних заходів із ліквідації наслідків російського теракту на Каховській ГЕС. Кошти підуть на компенсацію вартості електроенергії для подачі води каналом Дніпро-Інгулець. Фінансування відбуватиметься в межах відповідної бюджетної програми, розпорядником коштів визначили Міндовкілля» – зазначив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, еколог назвав причини повернення води до Каховського водосховища. Також аграрії України змушені відмовитися від інтенсивних технологій вирощування.

в