12 квітня 2024, 16:50, Логістика/Техніка

Між Україною та Чорногорією погодили транспортний безвіз

З 1 червня 2024 року, між Чорногорією та Україною почне діяти транспортний безвіз на вантажні перевезення. Про це повідомили в Міністерстві відновлення України.

Рішення про лібералізацію вантажних перевезень погодили Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерство транспорту і морських справ Чорногорії. Українська сторона продовжує роботу над розвитком автобусного сполучення між країнами.

Під час проведення перемовин обговорили можливість безпаритетних пасажирських перевезень компаніями з України. Сторони домовились, що, якщо чорногорський перевізник не зможе обслуговувати маршрут, українська компанія отримає можливість виконувати його самостійно.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України домовилось із Міністерстом транспорту і морських справ Чорногорії про лібералізацію всіх вантажних перевезень між країнами з 1 червня 2024 року. Окрім вантажних перевезень, команда Міністерства працює над розвитком регулярного та нерегулярного автобусного сполучення між державами. Також, під час проведення перемовин було порушено питання можливості безпаритетного виконання пасажирських перевезень українськими компаніями» – зазначили в міністерстві.

Як писав AgroPolit.com, в Польщі заборонили ввезення українських бубликів. Також експерти розповіли, які обмеження очікують на Україну після закінчення торгового безвізу з ЄС.

в