12 квітня 2024, 14:30, Рослинництво

Експерти розповіли про особливості гербіцидного захисту сої

При плануванні гербіцидного захисту сої фахівці компанії Ukravit в першу чергу рекомендують звернути увагу на тривалий гербокритичний період і широкорядний спосіб вирощування. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Міжряддя сої на практиці варіює в межах від вузькорядного і до 45 – 70 см. Зазначений показник залежить від технології вирощування і генетичного потенціалу сорту. Гербокритичний період сої довший, якщо вона має ширше міжряддя.

Для вірного підбору ґрунтових гербіцидів, необхідно:

  • спрогнозувати потенційні загрози, врахувавши попередника та передпопередника;
  • врахувати основні проблеми поля у регіоні, звернувши увагу на рослинність, яка переважає та на система обробітку ґрунту.

Ґрунтові гербіциди на початкових фазах вегетації культури забезпечують її розвиток без шаленої конкуренції за елементи живлення, вологу та світло. Дуже поширеним є поєднання бентазону (Флагман) і тифенсульфурон-метилу (Формула) в нормі 2,5 л/га і 6-8 г/га, відповідно. І хоча максимально допустима норма тифенсульфурон-метилу становить 8 г, у нестандартній ситуації її можна збільшити до 8-10 г, а бентазону — до 3 л», — зазначив директор департаменту агротехнологій Ukravit Олександр Мигловець.

Як писав AgroPolit.com, фахівці розповіли про особливості грантового захисту соняшника, кукурудзи та сої. Також експерти розповіли про зміни у розподілі посівних площ у 2024 році.

в