12 квітня 2024, 09:50, Торгівля

В Україні анонсували скасування обмежень на аграрну продукцію з боку Словаччини

Україна та Словаччина домовились якнайшвидше опрацювати зняття односторонніх обмежень на аграрну продукцію. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками українсько-словацьких переговорів у Михайлівцях, пише Укрінформ.

Глава українського уряду підкреслив, що загалом міжурядові консультації стали результативними та конструктивними. Слід зазначити, що урядові консультації між Словаччиною та Україною розпочалися у Михайлівцях.

Українську делегацію на зустрічі очолив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Прибуття делегацій відбувалося під час невеликої демонстрації на підтримку України, яка зібралися на площі біля ратуші.

Учасники акції тримали прапори України, Євросоюзу та Словаччини. На великому транспаранті учасників містився заклик «Росіяни – геть з України» словацькою мовою. Членів української делегації мітингувальники зустрічали лозунгами «Слава Збройним силам України» та «Слава Україні!».

Домовилися також зі словацькою стороною опрацювати якнайшвидше скасування односторонніх обмежень на українську агропродукцію. Робота в цьому напрямку триває інтенсивно і сподіваємося скоро отримати результати. Також сьогодні приділили цьому значну увагу і час», – заявив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, в Україні хочуть змінити порядок бронювання працівників. Також Польща перейшла до заборони українського морозива.

в