11 квітня 2024, 18:01, Торгівля

4 кордони: журналісти в реальному часі розповідатимуть про ситуацію на кордонах сусідніх країн

Журналісти Latifundist.com та Elevatorist.com в режимі реального часу планують досліджувати прикордонну інфраструктуру та перевалочні потужності на кордонах України з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією в рамках проєкту «4 кордони». Про це повідомляє Latifundist.com.

Початок агротуру запланований на 15 квітня, а його інфраструктурним партнером виступила компанія KMZ Industries. В рамках туру журналісти планують побувати в найбільших «сухих портах» — від Ягодина до Вадул-Сірета.

Проєкт «4 кордони» включатиме інтерв’ю з власниками та топменеджерами, а також демонстрацію ситуації на залізничних та автомобільних прикордонних переходах. Складовою проєкту також стануть стріми, запис відео і коментарів з оперативною їх публікацією.

Агротур включатиме відвідування терміналів «Вілії», «Агросем», Alebor Group, «Алмейда Груп», «Мостиська Драй порт», «Тернопільський контейнерний термінал», «Експортраснсбуд», «Пʼятидні». Цей перелік може значно розширитись.

У читачів є можливість підтримати команду в проєкті «4 кордони» цільовим донатом за посиланням https://secure.wayforpay.com/payment/laifundist.

З питань, пов’язаних з проєктом, можна писати Костянтину Ткаченко, головному редактору Latifundist.com в телеграм: @kostektk.

Як писав AgroPolit.comчастина польського кордону досі заблокована польськими фермерами. Також українські аграрії, продаючи зерно до Польщі, недоотримують прибуток

в