11 квітня 2024, 16:50, Фінанси

Збитки агросектору Харківщини від війни досягли 18,1 млрд грн

Збитки, завдані розв’язаною рф повномасштабною війною, аграрним підприємствам, а також землям Харківської області, за попередніми оцінками, досягли 18,1 млрд грн. Про це повідомив глава Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов на присвяченому розмінуванню Харківщини засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва, передає Укрінформ.

«В області 2,1 тис. підприємств різної форми власності, з них 630 – постраждали», — сказав Олег Синєгубов.

Найбільше зруйнованих аграрних підприємств в таких районах Харківської області:

  • Ізюмський – 218;
  • Куп'янський – 176;
  • Чугуївський – 134;
  • Харківський – 59;
  • Богодухівський — 43.

Олег Синєгубов додав, що показник у 18,1 млрд грн вказує лише на попередню оцінку шкоди, завданої земельним ресурсам та аграріям. Глава Обласної військової адміністрації додав, що російські окупанти знищили 1079 одиниць аграрної техніки та обладнання. Загальна сума втрат від знищення агротекхніки в регіоні досягла 378 млн грн.

Слід зазначити, що зараз в Харківській області потребують розмінування 570 тис. га земель сільськогосподарського призначення. 28 механізаторів підірвалися на мінах, 4 з них загинули, ще 22 – поранені.

Як писав AgroPolit.com, експерти розповіли, чому Україна та рф продають пшеницю нижче собівартості. Також експорт українського зерна падає.

в