11 квітня 2024, 13:21, Торгівля

В Україні анонсували рішення для розблокування кордону з Польщею

Україна та Польща працюють над узгодженням спільного рішення, яке дозволить відкрити рух вантажного транспорту через кордон до кінця квітня. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Висоцький зауважив, що нещодавня угода інституцій Євросоюзу щодо продовження безмитної торгівлі з Україною показує наявність спільного бачення співпрацювати у багатьох напрямах. Перший заступник міністра підкреслив, що наразі експорт аграрної продукції з України до Польщі заборонений.

Тарас Висоцький додав, що українська сторона запроваджує ліцензування на польські товари, яке буде діяти до кінця календарного року.

Перемовини, які були в Польщі, і подальші, які продовжуються онлайн між нашими міністерствами та асоціаціями, показують, що все-таки можна буде до кінця поточного місяця знайти якесь рішення, яке б дозволило повністю зняти ці проблеми на кордоні. Зважаючи на ці факти, таки є надія в межах квітня дійти до певної згоди і надати можливість вільного доступу української аграрної продукції до європейського споживача. Ще є дискусія щодо пшениці та кукурудзи», — сказав Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.comчастина польського кордону досі заблокована польськими фермерами. Також українські аграрії, продаючи зерно до Польщі, недоотримують прибуток

в