11 квітня 2024, 12:32, Держпідтримка

Зроблено в Україні: компенсації за агротехніку запрацювали

В Україні офіційно стартувала відновлена урядом програма «Зроблено в Україні» часткової компенсації вартості сільгосптехніки та обладнання українського виробництва. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Розмір компенсації становить 25% від вартості техніки.

Щоб отримати компенсацію, потрібно:

  • Вибрати постачальника з відповідного Переліку.
  • Купити сільгосптехніку українського виробництва.
  • Подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.
  • Отримати компенсацію на рахунок в банку.

До оновленого переліку увійшли 964 номенклатурні позиції продукції 21 українського виробника сільгоспмашин та обладнання. Щоб бути включеним до цього переліку виробнику техніки та обладнання потрібно подати відповідну заявку та документи до неї до Міністерства економіки. Заявки щодо включення техніки та обладнання до переліку подаються до 31 жовтня. Заявка, подана після 1 листопада, може бути включена до переліку наступного року.

На реалізацію програми в держбюджеті на 2024 рік закладено мільярд гривень. За даними Мінекономіки, цього вистачить, щоб задовольнити заявки близько 4 000 агровиробників. Слід зазначити, що Україна отримає 100 млн євро від Банку розвитку Ради Європи.

Як писав AgroPolit.comтепла погода в Україні вплинула на ціни огірків. Також переробка соняшника в Україні майже досягла довоєнного рівня, але є нюанс.

в