10 квітня 2024, 12:15, Торгівля

В Польщі приховали список компаній, які ввозили нелегальне українське зерно

В Міністерстві сільського господарства Польщі вирішили прибрати з офіційного сайту список компаній, які ввозили зерно з України. Про це повідомляє «Європейська правда».

В міністерстві таке рішення пояснили «надмірними негативними наслідками», з якими стикнулися зазначені компанії. Там нагадали, що протягом декількох місяців на сайті можна було побачити список компаній, які імпортували зерно з України.

У відомстві стверджують, що відповідний список громадяни сприйняли, як перелік компаній, які імпортували з України технічне зерно, що призвело до негативних наслідків для багатьох з цих компаній. За словами представників відомства, за цей час до нього надійшли численні вимоги, скарги та погрози позовами.

Я не можу повернути час назад і змінити рішення моєї попередниці Анни Гембіцької, яка, оприлюднивши список, не передбачила можливих негативних наслідків такого кроку… Тож я вирішив прибрати список із сайту Міністерства агрополітики і розвитку сільських громад. Водночас хочу перепросити перед підприємствами у переліку, які зазнали будь-якої шкоди та неприємностей внаслідок такого рішення», – прокоментував ситуацію аграрний міністр Польщі Чеслав Секерський.

Як писав AgroPolit.com, польські фермери тримають в полоні 450 вантажівок. Також Україна не готова до нав’язаних польськими фермерами самообмежень.

в