9 квітня 2024, 15:45, Харчова безпека

В Україні хочуть змінити порядок бронювання працівників

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що в Кабміні мають ухвалити новий порядок бронювання працівників. Про це глава уряду заявив за результатами засідання Кабміну 9 квітня.

Денис Шмигаль підкреслив, що постанову Уряду, яка визначає порядок бронювання працівників підприємств критичної інфраструктури, планують змінити. Глава уряду доручив визначити вичерпний перелік об’єктів і підприємств критичної інфраструктури, працівники яких підлягатимуть бронюванню.

Слід зазначити, що важливою проблемою для аграрних підприємств в Україні залишається дефіцит кадрів через активну мобілізацію у ЗСУ людей із сільської місцевості. Експерти одним із недоліків діючої системи бронювання вважають її значну бюрократичну складову.

Одним із ключових питань є справедливе бронювання військовозобов’язаних. Працівників підприємств, які дійсно критично важливі. Тому дав доручення профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену, більш справедливу постанову про бронювання та визначити вичерпний перелік об’єктів і підприємств критичної інфраструктури. Потрібні чіткі та зрозумілі критерії, щоб ні у військових, ні у суспільства не виникало жодних питань, чому ті чи інші люди є заброньованими в нашій державі», – зазначив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, юрист розповів, які документи необхідні для бронювання працівників агропідприємств в Україні. Також брак коштів і фахівців: експерти розповіли про вплив мобілізації на посівну.

в