9 квітня 2024, 11:08, Інвестиції

Меморандум підписано: Данія допоможе Україні з розвитком біоенергетики

Міністр енергетики України Герман Галущенко та міністр енергетики Данії Ларс Аагард підписали Меморандум щодо співпраці в сфері біоенергетики. Про це повідомляє Суспільне.

Данська сторона привезла фінансовий внесок у розмірі $5,8 млн. Як відзначили міністри, Україна і Данія мають десять років партнерства в енергетиці. За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, посадовці обговорили, зокрема, нагальні потреби виживання енергетики України до наступного опалювального сезону.

Як розповів міністр енергетики Данії Ларс Аагард, десятирічна співпраця Данії та України в сфері енергетики почалася з вітрової енергетики, з відновлювальних джерел, з централізованого теплопостачання, з енергоефективності. І тепер додався ще один компонент — це біогаз.

Ми сьогодні привезли фінансовий внесок у розмірі $5,8 млн. Ми передбачаємо, що Україна має досить  великий діапазон сама вирішувати, як ці гроші витратити. Важливою задачею є передусім прожити наступний опалювальний сезон. І ці гроші якоюсь мірою можуть вплинути. Ми маємо проєкти у Львівській області щодо біогазу. Але зараз посольство працює над тим, щоб зібрати данські компанії, які би були зацікавлені в інвестиціях в українську економіку, саме в біогаз», — сказав Ларс Аагард.

Як писав AgroPolit.com, Україна може забезпечити 20% енергетичних потреб ЄС. Також Україна зацікавлена в експорті біометану до Європи.

в