8 квітня 2024, 15:45, Торгівля

Айварас Абромавичус розкритикував закиди польських страйкарів про перепродаж агропродукції Литвою

Співвласник компанії «Агро Регіон» і екс-міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус відреагував на закиди польських фермерів про те, що вантажівки з українською аграрною продукцією їдуть польськими дорогами до Литви, там зерно нібито розмитнюється і повертається в Польщу вже як європейське. Про це повідомляє Latifundist.com.

«Це абсолютно нереальна схема. Так ніхто не робив і не робить. Саме через це, думаю, польські фермери трішечки постояли на литовському кордоні і розійшлися» – зазначив Айварас Абромавичус.

Також експерт розповів про плани очолюваної ним компанії, щодо придбання землі. Айварас Абромавичус зазначив, що із загального нашого земельного банку в 41 тис. га, 1 тис. га — це вже приватна земля, куплена з моменту відкриття в Україні ринку землі.

Найактивніше «Агро Регіон» купує землю на Чернігівщині, менше — на Київщині, і майже не купує на Житомирщині. Айварас Абромавичус зауважив, що в західних регіонах України, — на Тернопільщині чи Івано-Франківщині, — люди свої земельні ділянки не продають. На його думку, місцеві власники можуть очікувати, що ціна на неї з часом буде тільки зростати. Також екс-міністр додав, що багато власників землі вважають, що її оренда недооцінена.

Як писав AgroPolit.com, низька якість українського зерна – це пройдений етап. Також між українською і європейською моделями сільського господарства є концептуальний конфлікт.

в