8 квітня 2024, 08:31, Рослинництво

Фахівці розповіли, як захистити зернові від дводольних бур’янів

Щоб захистити озимі зернові культури в теплу пору року від дводольних бур’янів фахівці компанії Ukravit рекомендують застосовувати гербіциди. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Спеціалісти рекомендують посилений трьохкомпонентний гербіцид Лаплас. Це рішення націлене на контроль широкого спектра дводольних бур’янів, у тому числі видів падалиці соняшника, що не потребує бакових «партнерів».

Речовини в його складі володіють системною дією та блокують фермент ацетолактатсинтазу – ключовий ензим біосинтезу незамінних амінокислот. Вони швидко переміщуються всередині рослини до місць найбільшої меристематичної активності – точок росту, внаслідок чого припиняється поділ клітин, ріст пагонів і кореневої системи бур’янів.

Лаплас контролює такі види, як амброзія полинолиста, гірчаки, лобода біла, перерослий підмаренник чіпкий, падалицю соняшника. Він суттєво пригнічує падалицю ріпака. Перевагою є надзвичайно широке «технологічне вікно» застосування – від двох – трьох листків до прапорцевого листка включно. При цьому він не має післядії на наступні культури в сівозміні.

У весняний період відновлюють вегетацію озимі зернові культури, згодом – проходить посів ярих, – зазначив керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець.

Як писав AgroPolit.com, експерти розповіли, навіщо потрібне лабораторне дослідження кукурудзи. Також експерти розповіли, як протидіяти весняним стресам озимих культур.

в