6 квітня 2024, 12:32, Логістика/Техніка

Використання зернового коридору зробили безпечнішим

Україна почне інформувати судноводіїв щодо шляхів підходу до своїх портів перед входом кораблів у Чорне море. Про це повідомили у «Держгідрографії».

Відповідне рішення прийняли на зустрічі з координатором NAVAREA — III. Слід зазначити, що Чорне, Азовське та Середземне моря відносяться до навігаційного району NAVAREA – III. Районним координатором виступає Гідрографічний інститут ВМС Іспанії.

Прийняте рішення дасть можливість судноводіям ретельніше і заздалегідь планувати прохід Чорним морем, якщо вони слідують до портів України. У «Держгідрографії» зазначили, що навіть в умовах розв’язаної рф повномасштабної війни Україна виконує зобов’язання і передає інформацію про безпеку в морі відповідно до міжнародних стандартів та процедур, встановлених IMO.

Поінформований – значить озброєний! Відтепер шляхи підходу до портів України доводитимуться до судноводіїв не лише при наближенні суден до наших територіальних вод, а значно раніше – коли судна перебуватимуть у Середземноморському регіоні. Варто зазначити, що попри воєнні дії, розв’язані рф, Україна в зоні своєї відповідальності повною мірою забезпечує передачу інформації з безпеки на морі» – зазначили в «Держгідрографії».

Як писав AgroPolit.com, український експорт за березень оцінили у $3,2 млрд. Також Укрзалізниця не може вивантажувати зерно через обстріли Одеси.

в